Groep 8

Het laatste jaar van de basisschool. Een bijzonder jaar waarin heel veel gebeurt.
In dit bijzondere schooljaar staan veel activiteiten gepland van diverse aard. Wat gaan we doen? Aan het begin van het jaar staan een aantal belangrijke toetsen gepland; de LVS toetsen en de NIO. In groep 7 heeft iedereen een voorlopig advies gekregen en in groep 8 krijgen alle kinderen hun definitieve advies in januari. Daarna volgt nog de eindtoets in april. Ook krijgen de kinderen dit jaar seksuele voorlichting, krijgen we EHBO les met aansluitend een examen en hebben we het praktijkexamen van verkeer. Ook gaan we, als het ook dit jaar weer lukt, een dagje weg van het geld dat we met het prikken van zwerfafval in de buurt ophalen. Dit jaar starten we met Da Vinci, een thematische methode voor aardrijkskunde, geschiedenis, natuur en topografie.

Uiteraard gaan we ook dit jaar weer op kamp naar Epe op een heerlijke locatie midden in het bos. En als afsluiting gaan we natuurlijk een leuke musical oefenen en opvoeren. De keuze voor een musical maken we samen in de groep.
Omdat de leerlingen al behoorlijk zelfstandig zijn helpen ze de kleinere kinderen uit de onderbouw zo nu en dan bij schoolbrede activiteiten en begeleiden ze groepjes kinderen uit groep 4 bij het tutorlezen.

Juf Sharon