Onze school werkt goed samen met externe aanbieders

Op de Amstelschool zijn diverse aanbieders actief.

Spaans

Dit schooljaar wordt voor het eerst Spaanse les aangeboden als naschoolse activiteit. De lessen zijn op maandag en worden verzorgd door een 'native speaker'. De lessen zijn op maandag van 15:15 -16:00  uur voor groepen 3, 4 en 5 en van 16:15 - 17:00 uur voor groepen 6, 7 en 8. Als u voor deze cursus uw kind wilt aanmelden, dan kunt u contact opnemen met Yolanda Barrio. Emailadres: yobarma@hotmail.com.

Schaken

Schaakles wordt aangeboden door één van de leden van de plaatselijke schaakclub. Vanaf de herfstvakantie tot aan de voorjaarsvakantie wordt voor geïnteresseerden tijdens de tussenschoolse opvang schaakles aangeboden. De kinderen leren techniek en spelen vooral veel schaakpartijen tegen elkaar. Meestal nemen zo’n 20 kinderen hieraan deel. Er worden aan het einde van de periode zelfs schaakwedstrijden gehouden, waarbij de Amstelschool ook wel eens in de prijzen valt.

Typen

Een typecursus voor kinderen kan ook gevolgd worden bij ons op school. Het Cursus Instituut Amsterdam verzorgt deze lessen. De cursisten leren blind typen op typemachines in een serie van 11 lessen op woensdag, direct na schooltijd. Deze lessen worden afgesloten met een heus examen. De kinderen leren een vaardigheid die ze nog lang van pas zal komen. Een herexamen behoort tot de mogelijkheden.

Zie ook www.cursus-instituut.nl