Da Vinci
We zijn in alle groepen gestart met een andere manier van lesgeven voor wereldoriëntatie. Daarbij staan de balans tussen cognitieve en creatieve ontwikkeling centraal, er voor zorgen dat kinderen mede-eigenaar zijn van hun leerproces en het werken aan de vaardigheden die kinderen in de toekomst nodig hebben (de zogeheten 21st Century Skills). Met deze nieuwe methode Da Vinci bestaan er geen aparte vakken aardrijkskunde, geschiedenis, biologie, maatschappijleer, wetenschap & techniek, natuur- en scheikunde en filosofie meer, maar wordt dit als geheel vanuit thema’s aangeboden. Op deze manier zullen kinderen verbanden zien tussen alles wat aangeboden wordt. Bij ieder thema gebeurt er iets bijzonders in de klas. Zo werd het thema Egyptenaren in de groepen 5 en 6 geopend met een heuse Cleopatra (juf Yvonne) en een mummie (juf Ina).

Dansdag
In het voorjaar van 2017 hebben we een hele leuke dansdag gehad met alle leerlingen van de Amstelschool. Een kleine impressie van de danstalenten van groep 3 kunt u hier bekijken: dansdag_maart_2017.mp4