Groep 1/2 B

Wat fijn dat uw kind bij ons in groep 1/ 2 b komt. Het is een spannende tijd waar uw kind waarschijnlijk al lang naar heeft uitgekeken. Onze klas is gezellig maar vertrouwd en gestructureerd ingericht. De dagritmekaartjes hangen elke dag klaar, zodat we weten wat voor leuke activiteiten we gaan doen. Ieder kind heeft een eigen plekje in de kring, aan de tafel en ook een maatje die helpt in de rij. In de gang heeft iedereen een fijn eigen plekje voor de jas en gymtas.
Jonge kinderen die zich vertrouwd en gezien voelen zijn nieuwsgierig en ontdekken onze klas op een natuurlijke manier. Ze spelen in de hoeken, vooral de bouwhoek en huishoek zijn favoriet. Ze schilderen, kleien en pakken hun eigen tekenboekje. We horen de kleuters kletsen en ze maken samen al plannen, er wordt echt samengewerkt. De spelletjes uit de kast worden onderzocht en de bakken met constructiemateriaal worden omgegooid. De kleuters kijken en leren veel van elkaar. Daarbij staan de zintuigen op scherp.
In de kring gaan we spelenderwijs aan de slag met onze thema’s. In de herfst tellen we kastanjes of beukennootjes en leggen we takken van kort naar lang. We lezen boekjes over de herfst en oefenen versjes. Thuis zoeken we naar spulletjes voor in het letterhuisje. We zingen en maken samen muziek met de instrumenten. We stampen buiten in de plassen en maken een natuurwandeling met elkaar. De seizoenen spelen een belangrijke rol in onze klas en hierdoor leren de wereld steeds een stukje beter kennen.
We houden van bewegen en dat doen we elke dag. Lekker buiten spelen en je eigen plan trekken. Heerlijk fietsen of als een paard het plein over rennen. Er worden taartjes of pizza’s gebakken in de zandbak. En spinnetjes gezocht of heksensoep gemaakt.  De kinderen spelen hun eigen spel en gaan daar volledig in op. In de gymzaal klimmen en klauteren we, springen we op de trampoline en balanceren we over banken. We bewegen op muziek en spelen bal- en tikspelletjes. Ook staan we af en toe op het open podium en laten daar onze talenten zien.
De kleuters leren snel de regels van de klas en helpen elkaar om zich eraan te houden. We geven veel complimenten en zetten geregeld een kind in het zonnetje. Soms zijn er tranen, is er teleurstelling of ruzie en dat proberen we samen op te lossen. We zien het zelfvertrouwen steeds meer groeien en dan is het fijn om te zien dat de oudste kleuters er helemaal aan toe zijn om naar groep 3 te gaan.

Juf Paulien en Juf LIsanne