Groep 3

In groep 3 zijn wij kleuter af en klaar om te gaan leren lezen, schrijven en rekenen.
Het leren lezen speelt een grote rol in groep 3. Op de Amstelschool bieden wij dit aan met de methode Veilig Leren Lezen. Binnen deze methode werken wij in drie groepen. Dit doen wij doormiddel van het circuitmodel. Wanneer een groep uitleg krijgt van de juf, zijn de andere groepen zelfstandig aan het werk op hun eigen niveau. Dit zorgt ervoor dat kinderen genoeg uitdaging en extra ondersteuning vinden binnen dezelfde methode.
Terwijl de kinderen de letters en woorden leren lezen, leren zij deze ook schrijven. Bij het schrijven maken wij gebruik van de methode Pennenstreken. De kinderen leren stap voor stap letters en met die letters schrijven zij meteen al woorden.
Dit jaar beginnen wij ook met het echte rekenwerk. Wij gaan leren sommen t/m 20 op te lossen, maar voordat wij dit kunnen moeten wij werken aan ons getalbegrip, de getallenlijn kennen en cijferbeelden leren herkennen. Met de methode Alles Telt leren wij dit stap voor stap.
Ook gaan wij verder met het tweede jaar van DaVinci. Deze keer zijn de thema’s: Lang Geleden, Schatten van de Aarde, Weer & Water en Van Ridders tot Ruimtevaart. Wij zullen ook een aantal uitjes doen die vallen onder deze onderwerpen. Door de DaVinci methode kunnen kinderen de wereld ontdekken op een gestructureerde manier.
Wij willen dit jaar hard gaan werken aan het zelfstandig werken, het samenwerken en een goede en uitdagende leeromgeving in de klas. Hierbij is het belangrijk dat er een veilige en prettige sfeer in de klas is. Hier zetten wij ons dan ook vol voor in.
Kortom een jaar waar wij genoeg hebben te leren met elkaar en waar wij de basis leggen voor de verdere schoolloopbaan van de kinderen.

Juf Yvonne & Juf Lynn