Groep 6

In onze klas, op de tweede verdieping van de school, geven wij alle vakken die in groep 6 thuishoren. Ook besteden wij veel aandacht aan de sfeer in de groep. Als deze goed is, voelen kinderen zich beter op hun gemak: zowel bij elkaar als bij hun leerkracht. Dit is goed voor hun persoonlijke ontwikkeling, de creativiteit en het werken binnen de groep. Zo zal er een open sfeer en een veilig leerklimaat zijn.

Zelfstandig werken is in groep 6 een belangrijk onderdeel. De weektaak is hier een voorbeeld van. De kinderen leren op deze manier te plannen, vooruit te kijken, keuzes te maken en zich te verdiepen in de stof.
Door gesprekken met kinderen te voeren, willen wij de betrokkenheid van kinderen over hun werk vergroten. Zo worden ze meer eigenaar van hun eigen leerproces. De leerling zal zo meer leren over het eigen leergedrag en daarin stappen zetten.

Ook houden wij van plezier maken met elkaar. Met elkaar kunnen wij muntjes verdienen om daarna een leuke activiteit te gaan doen. Verder werken wij aan optredens voor het podium en gaan wij met elkaar op stap naar een museum, bos of een andere activiteit die bij onze methode van DaVinci past.

Samen werken we aan een gezellig en leerzaam schooljaar!

Juf Lynn en Juf Ina