’t Peuterklasje in de Amstelschool

Een mooie basis
De Amstelschool heeft sinds vorig schooljaar een Peuterklasje. Kinderen van 2-4 jaar zijn er tijdens schoolweken op maandag-, woensdag- en vrijdagochtend welkom van 8.30 – 11.45 uur.

‘t Peuterklasje is een huiselijke, rustige plek, waar peuters vooral veel plezier beleven aan het spelen met leeftijdgenootjes. Spelen met leeftijdsgenootjes is op deze leeftijd heel belangrijk. Door samen te spelen worden de sociale vaardigheden, de taalontwikkeling en de motoriek enorm gestimuleerd. Spelen en leren spelen met elkaar, staat bij ons duidelijk bovenaan. Het goed hebben met elkaar, vriendschappen kunnen aangaan en goed leren communiceren; we leggen er graag -samen met u- een mooie solide basis voor.
Als de sfeer goed is en uw kind zich veilig voelt, ontwikkelt het zich als vanzelf. Een prachtig schouwspel!

Geleidelijk wennen op de basisschool
Waarom een Peuterklasje? Kinderen zijn met 2 jaar toe aan een volgende stap die bevestigt dat ze groter worden. Ze zijn enorm trots als ze ook (net als de grotere kinderen in hun omgeving) naar ‘school’ mogen. Er wordt altijd enorm geglunderd als de verjaardagsvisite zegt: “Mag jij nu ook naar school?”
Omdat er alleen kinderen van 2 en 3 jaar zijn, kunnen we de activiteiten goed op hun leeftijd afstemmen en ze een goede dosis uitdaging bieden.

Bij ’t Peuterklasje voltrekt de ochtend zich in een vast ritme, met een schools karakter. We beginnen bijvoorbeeld in de kring, zingen met elkaar en luisteren naar elkaars verhalen. Vervolgens is er een creatieve of sportieve activiteit; knippen, plakken, kleuren of naar de speelzaal. Daarna fruit eten en drinken om vervolgens lekker buiten te gaan spelen. We sluiten binnen af met een voorleesboekje en daarna komt uw kindje met de juffen naar buiten en zien we elkaar aan de rand van het Peuterplein.

Door onze gezamenlijke speelruimte met de kleuterklas, kunnen de peuters alvast ‘gluren bij de buren’. We gaan er zelfs af en toe op visite (vanaf 3,5 jaar). De overgang naar de kleuterklas verloopt daardoor soepel en vanzelfsprekend.

Groep & juffen
’t Peuterklasje heeft een eigen ingang, helemaal achteraan op het schoolplein. Het klasje telt maximaal 16 kinderen en wordt ‘bemand’ door 2 juffen. Juf Suzanne is er elke ochtend, juf Joke op maandag en juf Brigitte op woensdag- en vrijdag.

Wat kost een ochtend bij ‘t Peuterklasje?
Starttijd 8:30 uur
Eindtijd 11:45 uur
Uurtarief 2018 Euro 7,70
Prijs per maand Euro 89,83 (gemiddeld 11,67 uur per maand)

’t Peuterklasje is geopend in schoolweken (40 weken per jaar), óók op studiedagen
Over de kosten van ’t Peuterklasje kan Kinderopvangtoeslag worden aangevraagd
Kijk op: https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/nl/toeslagen/content/kan-ik-kinderopvangtoeslag-krijgen

Interesse?
U bent welkom voor een kennismaking en rondleiding, verzorgd door Tante Kaatje Kinderopvang, die ’t Peuterklasje en de naschoolse opvang in onze school invult.
U kunt mailen of bellen voor een afspraak: administratie@tantekaatje.info / 0204722142 . Alvast een plaats reserveren kan; u kunt uw kind vrijblijvend opgeven en betaalt geen inschrijfkosten.
Wellicht tot ziens in ’t Peuterklasje!