Razend enthousiaste rekenaars
Met de bovenbouw nemen wij al een aantal jaar deel aan het project Razend Enthousiaste Rekenaars. Dit project is in opdracht van KPMG door de CED-groep opgezet en is gericht op de beste rekenaars van de groepen 7 en 8. Medewerkers van KPMG zetten zich in als coach en gaan samen met leerlingen aan de slag met creatieve rekenopdrachten tijdens een achttien weken durende landelijke competitie. Deelname hieraan is altijd erg inspirerend en motiverend voor de leerlingen en we zijn ook al een aantal keer in de prijzen gevallen. In 2018 hebben we zelfs de eerste prijs gewonnen met groep 8!

Da Vinci
We zijn in alle groepen gestart met een andere manier van lesgeven voor wereldoriëntatie. Daarbij staan de balans tussen cognitieve en creatieve ontwikkeling centraal, er voor zorgen dat kinderen mede-eigenaar zijn van hun leerproces en het werken aan de vaardigheden die kinderen in de toekomst nodig hebben (de zogeheten 21st Century Skills). Met deze nieuwe methode Da Vinci bestaan er geen aparte vakken aardrijkskunde, geschiedenis, biologie, maatschappijleer, wetenschap & techniek, natuur- en scheikunde en filosofie meer, maar wordt dit als geheel vanuit thema’s aangeboden. Op deze manier zullen kinderen verbanden zien tussen alles wat aangeboden wordt. Bij ieder thema gebeurt er iets bijzonders in de klas.